Українцям варто готуватися до повернення спеки вже найближчими вихідними. Синоптики обіцяють підвищення температури до 30 градусів, що є типовим для липня. Проте, екстремального пекла, яке ми переживали раніше, очікувати не варто. Про це повідомила Наталія Птуха, представниця Українського гідрометцентру.

"Вже знову буде менше хмарності. Але таких потужностей, скажімо так, і таких високих температур, як були перед цим, за розрахунками, які є на сьогодні, то ми їх не очікуємо. Тобто так, знову повернеться, що буде близько 30 градусів у більшості областей… Але, знову ж таки, це типова температура для липня," - розповіла Птуха.

Літо, спека. Фото: скрін youtube

Згідно з прогнозом, з суботи або неділі Україна знову повернеться до більш типових літніх температур, що коливатимуться навколо 30 градусів. Можливі незначні коливання температури наприкінці місяця, особливо в західних регіонах. Проте на півдні країни температура може досягати навіть 34 градусів.

"І десь в цих межах і буде утримуватися температура. Ну, можливо, там вже в останній день липня, певне, знову може бути незначне зниження. Але це, знову ж таки, не по всіх областях. Наприклад, по заходу України," - додала представниця Укргідрометцентру.

Популярні новини зараз

Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат

Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати

Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган

У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах

Показати ще

Нещодавно інша синоптикиня, Наталка Діденко, спрогнозувала короткочасне похолодання у північних областях у другій половині тижня. Проте, за її словами, тиждень в цілому в Україні буде без особливих змін.

Нагадаємо, Після засухи – потопи: пустельну спеку в Україні замінять аномальні зливи

Раніше ми розповідали, Чи може в Україні бути більше +50 градусів: чому термометри показують різні позначки в один і той самий час

Також, Аномальна спека веде до перебоїв з бензином: можуть бути проблеми з пальним