Завжди з настанням спеки зростає ризик захворювання на гострі кишкові інфекції. Через це на ринках забороняють продавати м'ясо і сало — продукти, що швидко псуються.

Крім того, треба не забувати, що і молоко, і сир та інші молочні продукти належать до цієї категорії. Це явище особливо помітне, як виявилося, у Дніпропетровській області, де щотижня близько 150 мешканців звертаються до лікарень із характерними для цієї проблеми симптомами. Про це повідомляє Дніпро TV.

Люди на базарі. Фото: youtube

Гострі кишкові інфекції викликаються, наприклад, бактеріями сальмонели та ротавіруса, які потрапляють в організм людини через забруднені продукти харчування, воду або недотримання правил гігієни рук.

У 2024 році вже зафіксовано 185 випадків сальмонельозу в регіоні, а загальна кількість звернень щодо різних кишкових інфекцій перевищила 2000.

Популярні новини зараз

Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять

Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав

Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня

В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу

Показати ще

У червні у дитячому садку міста Жовті Води захворіли троє дітей, а у Кривому Розі отруїлися чотири особи після споживання яєць, придбаних на стихійному ринку та заражених сальмонелою.

Важливо знати, що симптоми кишкових інфекцій можуть проявитися через кілька годин після зараження, так і із затримкою у 2-3 дні. Типові ознаки включають загальну слабкість, підвищення температури тіла, розлади шлунка та нудоту. Перебіг захворювання залежить від виду збудника, кількості спожитої зараженої їжі та загального стану здоров'я людини. Особливо вразливими до кишкових інфекцій є люди похилого віку і діти. Але особливо важливо у будь-якому випадку звертатися до лікарні.

Жінка на продуктовому ринку

Для запобігання захворюванням фахівці рекомендують дотримуватися простих, але ефективних правил гігієни та безпеки харчування. Це включає підтримку чистоти в приміщеннях і на кухні, правильне зберігання і приготування їжі, використання очищеної води і ретельний вибір продуктів харчування.

Особливу увагу слід приділяти гігієні рук, оскільки це один із найпростіших та найефективніших способів запобігти поширенню інфекцій. Регулярне миття рук з милом, особливо перед приготуванням їжі, перед їжею та після відвідування туалету, значно знижує ризик зараження.

При приготуванні їжі важливо ретельно мити овочі та фрукти, що особливо вживаються у сирому вигляді. М'ясо, риба та яйця повинні піддаватися достатній термічній обробці. Також слід уникати вживання продуктів, що швидко псуються, особливо в спеку.

Окрему увагу слід приділити якості питної води.

Нагадаємо, кондиціонер нашкодить вам і дітям: українцям нагадали про небезпеку та розповіли, як її уникнути

Як повідомляв "Знай.uа", небезпечна хвороба вбиває організм навіть після 100% лікування: вчені розкрили правду

Знай.uа писав, бабуся лікувала ячмінь тільки так: популярні народні методи, які 100% позбавлять вас неприємної хвороби