Багато наших шановних читачів вже чудово знають, що таке генератор. Ця річ справді дуже добре рятує в період відключення світла. Однак далеко не всі знають, які побутові прилади можна підключати до апарату, а які не можна.

Деяка побутова техніка досить чутлива навіть до найменших перепадів напруги. І щоб не пошкодити пристрої, їх краще не підключати безпосередньо до дизельного або бензинового генератора, що дає нестабільний струм (якщо порівнювати з тим, що йде по дротах у розетці).

Найкраще використовувати стабілізатор напруги або придбати інверторний генератор. Про це розповів один із українських блогерів, який часто ділиться побутовими лайфхаками у соціальних мережах.

Генератор / фото: Hydraulic.ua

За словами експертів, підключати безпосередньо до бензинового генератора не варто комп'ютери, телевізори та холодильник. Справа в тому, що ця техніка погано реагує на перепади напруги і потребує постійної подачі стабільного струму.

Популярні новини зараз

Пенсіонерів викликають на службу: хто має шанси уникнути призову

Чоловік захворів на рак через інтим, але ні про що не шкодує: "Я надто багато веселився"

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну

Показати ще

Не рекомендується використовувати генератор як джерело струму для електричних плит та промислових обігрівачів. Такі агрегати вимагають високий рівень енергії, а багато генераторів обмежені у потужності, і якщо часто їх навантажувати, то вони скоро вийдуть з ладу.

Генератор / фото: Pixabay

Негативно позначаться на роботі альтернативного джерела електроенергії та пристрої, що провокують різкий сплеск енергії. Наприклад, електропили, бензопили та електродрилі.

Також експерти не радять підключати до генератора техніку, яка надто чутлива та налаштована на роботу лише від мережі 220В, і не має вбудованого захисту від навантаження. Така техніка або не працюватиме, або вийде з ладу.

Жінка підключає генератор. Фото: youtube

Що можна підключити до генератора

Як кажуть експерти, для квартири, приватного будинку чи дачі підійде бензиновий генератор потужністю 3 кВт. До нього можна підключити комп'ютер або ноутбук (до 600 ват), холодильник (до 250 ват) телевізор (до 200 ват) і мікрохвильову піч (до 1000 ват).

Але важливо пам'ятати, що одночасно слід використовувати не більше трьох приладів малого та середнього рівня споживання електроенергії. І підключати техніку через стабілізатор.

Нагадаємо, мобільний інтернет зник разом зі світлом: легкі способи залишатися на зв'язку навіть за тотального блекауту.

Раніше повідомлялося, що автоакумулятор замість домашнього генератора: як користуватися, щоб не спалити побутову техніку.

Також, енергетики радять перестрахуватися: як правильно підготуватися до зими з відключення світла.