У Миколаєві суд скасував штраф у 25500 грн, який ТЦК виписав чоловікові за не оновлення облікових даних про дружину, дітей та зміну місця роботи. Суд зазначив, що людину не можна штрафувати за неповідомлення даних, які є в інших реєстрах.

Про це стало відомо завдяки матеріалам, які вже внесені до судового реєстру.

Суд зазначив, що людину не можна штрафувати за неповідомлення даних, які є в інших реєстрах.

Суд / фото: Pinterest

Наприкінці травня чоловіка доставив у ТЦК наряд патрульної поліції. З'ясувалося, що з жовтня 2009 року він жодного разу не ходив до ТЦК для оновлення даних. За цей час він одружився, у нього народилися діти, він змінив місце роботи.

Популярні новини зараз

Газ подорожчає для всіх: як новий тариф вдарить по гаманцю

Школярам вводять суттєві зміни: сильно вплинуть на освіту дітей

Школярів чекають важливі зміни – доведеться обирати

Українцям оголосили про нові виплати у жовтні: треба поквапитись, щоб вистачило на всіх

Показати ще

Згідно з ч. 11 статті 38 Закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", позивач був зобов'язаний у семиденний строк з моменту одруження, народження дітей, зміни місця роботи повідомити про це орган, де він перебував на військовому обліку.

Реєстр військовозобов'язаних "Оберіг", скріншот: Facebook

Водночас, згідно із Законом "Про Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов'язаних і резервістів", основним завданням Реєстру "Оберіг", яким "опікуються" ТЦК, є ідентифікація громадян та забезпечення ведення військового обліку.

До цієї бази вносяться персональні та службові дані призовників, військовозобов'язаних і резервістів. Для формування бази даних шляхом електронної взаємодії ЦВК, ДПС, ДМС подають держателю цього реєстру відомості про всіх громадян України віком від 18 до 60 років.

Таким чином, інформацію, яку не оновив позивач, відповідач мав отримати від уповноважених органів та з реєстрів, до яких має доступ в електронному вигляді. Суд дійшов висновку, що вину позивача не було доведено "поза розумним сумнівом", тож постанову про штраф було скасовано.

Нагадаємо, на дорозі зі жвавим рухом помітили найменше в історії авто: ексклюзив за $140 тисяч.

Раніше повідомлялося, нова тактика ТЦК: як українці з правом на відстрочку можуть опинитися на фронті.

Також, жінок не випускатимуть за кордон? Кому з українок потрібно терміново прийти в ТЦК.