Багато українців звертаються до ТЦК за оформленням відстрочки від призову, маючи на це законні підстави. Але, як виявилось, ця процедура має свої "пастки", які нерідко застосовують працівники ТЦК. Про них розповів адвокат Микола Неклеса.

На своїй сторінці в Instagram адвокат поділився важливою інформацією. За його словами, коли людина приходить до ТЦК з заявою на відстрочку, її документи можуть просто не прийняти. Замість цього, таких громадян можуть направити на військово-лікарську комісію. Але, згідно з постановою Кабміну №560, до рішення відповідної комісії ніхто не має права направляти вас на ВЛК.

Візит до ТЦК. Скріншот: YouTube

Що робити, якщо вам відмовили?

Якщо комісія відмовляє у наданні відстрочки, вас направлять на медичний огляд. І вже під час цього огляду визначатиметься, чи придатні ви до військової служби.

У липні деяким чоловікам потрібно буде пройти повторну військово-лікарську комісію. Це стосується тих, хто має статус інваліда ІІ або ІІІ групи.

Популярні новини зараз

Перекази між картами будуть обмежені: вже готується рішення

Ще і не почали відпочивати: школярам доведеться сісти за парти вже через місяць і навчатись по суботах

Можливо, це другий шанс: українським абітурієнтам змінили результати НМТ - остаточні бали можуть здивувати

Українців очікує подорожчання двох комунальних послуг: кому готуватись до тарифного "нокауту"

Показати ще

Після оновлення медичних даних, особи з інвалідністю можуть отримати електронне направлення для проходження ВЛК. Якщо ВЛК підтвердить непридатність до служби, ви зможете отримати відстрочку. Для цього потрібно подати до ТЦК:

  • висновок медико-соціальної експертної комісії (МСЕК);
  • пенсійне посвідчення інваліда;
  • додаткові медичні документи, що підтверджують вашу хворобу.

Адвокат Неклеса радить уважно стежити за своїми документами і в разі відмови ТЦК прийняти вашу заяву на відстрочку, одразу звертатися до юристів. Важливо знати свої права і не боятися їх захищати.

Нагадаємо, Чоловіків почнуть карати за відсутність цього документу: кому треба поквапитись

Раніше ми розповідали: Негайно повідомте ТЦК або отримаєте штраф до 60 тисяч гривень: українцям приготували нові правила

Також, Ухилянти вдаються до маніпуляцій з дітьми: все, щоб уникнути мобілізації