В Україні відбулося голосування у Верховній Раді, яке може кардинально змінити умови для малого бізнесу. Йдеться про новий законопроект, який пропонує надати підприємцям, включаючи тих, хто не пов'язаний із оборонною галуззю, можливість відстрочення від військової служби. Це називається економічним бронюванням.

Є два зареєстровані законопроекти (11331 та 11331-2), які пропонують механізм економічного бронювання для ФОП.

Вони вимагають від підприємців виконання певних умов, включаючи щомісячні виплати, необхідні для бронювання, та реєстрацію за шість місяців до набрання чинності законом.

Кошеня працює за комп'ютером / фото: Pinterest

Згідно з цими проектами, ФОП повинні щомісяця сплачувати суму, еквівалентну триразовому розміру військового збору, що становить понад 61 200 гривень на місяць.

Популярні новини зараз

"Воювати буде кожна мр*зь": колишній чернець розповів, що війна триватиме роки, не місяці

Старість – не аргумент: українцям після 60 років все одно доведеться йти в ТЦК

Пекло не покине Україну: коли температура перевалить за 40 градусів

Українці з низьким доходом або "нулем" у гаманці отримають по 2 та 3 тисячі гривень

Показати ще

Ця вимога покликана забезпечити, що бронювання буде надано лише тим підприємцям, які мають стабільний дохід та чесно виконують свої зобов'язання перед державою.

За законопроектом No11331, для того, щоб скористатися цією відстрочкою, підприємцям потрібно буде довести, що вони регулярно платять зарплати своїм працівникам та виконують усі податкові зобов'язання без заборгованостей.

Чоловік отримав субсидію на ЖКП

Крім того, розмір заробітної плати працівників має бути не меншим триразовим порівняно із внеском за бронювання військовозобов'язаних.

Поки законопроекти не прийняті, єдиною можливістю для ФОП отримати відстрочку від мобілізації є виконання оборонних чи державних замовлень, необхідних підтримки обороноздатності країни. Це вимагає наявності договорів із державними замовниками та підтвердження виконання умов.

Нагадаємо, чоловіки можуть легально виїхати за кордон у липні: що для цього потрібно

Раніше ми писали про те, як оновити дані, щоб не йти до ТЦК: українцям підказали швидкі альтернативи

Крім того, Знай.ua повідомляв, що з тудентів змусять пройти військову підготовку: що до неї входить