В Україні набирають популярність фіктивні шлюби між військовозобов'язаними чоловіками та жінками з інвалідністю. Але такі “союзи” можуть вийти боком для усіх учасників.

Зростання кількості фіктивних шлюбів між військовозобов'язаними та жінками з інвалідністю обумовлене бажанням чоловіків уникнути мобілізації та отримати дозвіл на виїзд за кордон. Жінки з інвалідністю, у свою чергу, можуть отримувати значні суми грошей за такі "послуги". За даними правоохоронних органів, ще пів року тому ціна за фіктивний шлюб коливалася від 1500 до 3000 доларів. Наразі вона зросла до 4-10 тисяч доларів, що свідчить про збільшення попиту на такі угоди.

Реєстрація шлюбу, facebook.com/minjust.official

У цій схемі значну роль відіграють посередники, які підшукують жінок з інвалідністю та військовозобов'язаних чоловіків, готових платити за такі послуги. Посередники діють як "свахи", отримуючи за свої послуги відсоток від суми угоди. Державний реєстр судових рішень показує, що посередники вже активно працюють в Україні.

Правоохоронні органи почали активно боротися з фіктивними шлюбами. Жінкам з інвалідністю, які погоджуються на такі угоди, загрожує до 9 років ув'язнення. Правоохоронні органи активно займаються питанням фіктивних шлюбів. Жінкам з інвалідністю, які погоджуються на такі угоди, загрожує до 9 років ув'язнення. Влада закликає громадян не брати участь у таких незаконних схемах і бути свідомими.

Популярні новини зараз

Старість – не аргумент: українцям після 60 років все одно доведеться йти в ТЦК

Українцям пояснили, навіщо світло вимикають уночі, коли всі сплять

ПриватБанк почав блокувати карти пенсіонерів: хто потрапляє під удар

Пенсіонерам доплатять по 940 гривень, але є умови: хто отримає непогану надбавку

Показати ще

Нагадаємо, Батьку дитини з інвалідністю можуть відмовити у відстрочці: за яких умов

Раніше ми розповідали: Вибити двері та увірватися до оселі: хто отримав шалені повноваження

Також, Бронь тільки багатим: нова пропозиція викликала хвилю обурення