Через російські обстріли Україна втратила понад 8 гігават генерації, що призвело до частих відключень електрики. У відео "Ранок Будинку" розповіли, скільки часу та грошей буде потрібно для відновлення маневрової генерації України, зруйнованої російськими атаками.

Питання також стосуються цілей ворога та можливості відновлення енергосистеми до початку зими, а також впливу на тарифи.

Енергоблок / фото: Pixabay

Наразі лише атомні електростанції забезпечують стабільність, але й їм потрібне технічне обслуговування та плановий ремонт для забезпечення ядерної безпеки. Через ці ремонти і витрати на відновлення, що збільшуються, ціна електроенергії з 1 червня зросла до 4,32 гривні за кіловат.

Один із способів заощадити – використовувати двозонний лічильник, який робить нічні кіловати вдвічі дешевшими. Експерт з енергетики Крістіна Ненно пояснює, що двозонний лічильник може окупитись за рік. Хоча його встановлення коштує грошей, він значно скоротить ваші витрати на електроенергію.

Популярні новини зараз

Введення графіків відключень води: "Київводоканал" звернувся до споживачів

Кінець дистанційки: МОН планує зміни в освіті

Негайно повідомте ТЦК або отримаєте штраф до 60 тисяч гривень: українцям приготували нові правила

За що ТЦК не може виписати штраф: українцям розповіли про важливу умову

Показати ще

Якщо у вас є заборгованість з оплати електроенергії, постарайтеся погасити її якнайшвидше, оскільки підвищення вартості кіловата вплине на ціну інших комунальних послуг. У майбутньому очікується зростання вартості утримання будинків та прибудинкових територій.

Міністерство енергетики також розробляє мережу малих генерацій, щоб підтримувати стабільну роботу системи у пікові періоди навантажень. Ці децентралізовані станції допоможуть легше контролювати енергетику на місцях та стануть складнішою метою для російських атак.

Єдиний спосіб вистояти – це потужна система протиповітряної оборони. Німеччина та Іспанія вже пообіцяли додаткові комплекси та ракети для посилення ППО України.

Нагадаємо, з вето поменшає найближчими тижнями: готуйтеся до важких випробувань

Раніше ми писали, відрізали світло за борги: як повернути електропостачання, не виходячи із дому

Крім того, Знай.ua повідомляв, що у українців пояснили, коли про графіки відключень світла можна буде забути: "Є варіант..."