Мінфін опублікував дані про зарплати працівників державних органів, місцевих адміністрацій та судової влади за травень 2024 року. У ці зарплати вже включено відпускну та матеріальну допомогу, що підвищує їхній рівень.

Тож скільки заробляють чиновники в Україні? На вершині списку серед центральних держорганів перебувають співробітники Національної комісії, що регулює сфери енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ) – їхня середня зарплата у травні склала 89,7 тис. грн, трохи знизившись із квітневих 92,6 тис. грн.

Слідом йдуть працівники Антимонопольного комітету із зарплатою 88,3 тис. грн. Третє місце посів Секретаріат Національної тристоронньої соціально-економічної ради (НТСР) із зарплатою 72,4 тис. грн.

Четверте та п'яте місця посіли Нацагентство з держслужби та Апарат Верховної Ради – там середні зарплати становили 68 та 66,9 тис. грн відповідно.

Середня зарплата держслужбовців за травень 2024 року / фото: Мінфін

Популярні новини зараз

На які спеціальності є сенс вступати: поради для абітурієнтів

Приймати ванну будемо тільки у свята: водопостачання може подорожчати майже вдвічі

Автовласники мають лише 10 днів: хто зважився на процедуру, має поспішити

Термінова новина для водіїв: що зміниться після 10 липня

Показати ще

Цікава картина складається у місцевих держадміністраціях. На заході та півночі України зарплати нижчі, ніж на сході. Наприклад, у Херсонській ОДА середня зарплата у травні становила 53,2 тис. грн при окладі у 33 тис. грн. Далі йдуть Донецька (46,4 тис. грн.), Закарпатська (44,7 тис. грн.) та Луганська (43 тис. грн.) ОДА.

А ось найменші зарплати у чиновників Волинської ОДА – у середньому 21,9 тис. грн. при окладі в 11,5 тис. грн. Схожі цифри у Тернопільській, Чернігівській та Кіровоградській ОДА.

Середня зарплата держслужбовців за травень 2024 року / фото: Мінфін

У судовій владі найвищі зарплати у працівників Вищої кваліфікаційної комісії суддів України – у середньому 94,6 тис. грн, що більш ніж утричі перевищує їхній середній оклад (26,2 тис. грн). У Вищій раді правосуддя зарплати становили 60,8 тис. грн при окладі 27,4 тис. грн. На третьому місці Верховний суд – 54,3 тис. грн. при окладі 25,8 тис. грн.

Нагадаємо, половину зарплати на їжу: експерт пояснив, чому звичні продукти стають розкішшю

Раніше ми писали про те, що від 5 до 8 тисяч грн: хто може розраховувати на додаткові виплати

Крім того, Знай.ua повідомляв, що у українців обіцяють глобальні пенсійні зміни: буде в розмірі 60% від зарплати