Зараз на Землі відбуваються значні кліматичні зміни, і вчені попереджають про різні наслідки для людства. Одним з таких наслідків може бути поширення грибкових інфекцій. Це підтверджують дослідження фахівців з інфекційних захворювань з Китаю, Сінгапуру та Канади.

Раніше грибкові інфекції не вважались великою загрозою для людей, за винятком дріжджових інфекцій, стригучого лишаю та інфекцій нігтів. Однак останнім часом ситуація змінилася, і медичні служби повідомляють про зростання випадків рідкісних грибкових інфекцій.

Інфекція

Вчені пояснюють, що грибки зазвичай не можуть жити у тілі людини через високу температуру нашого тіла. Однак нові дослідження показують, що грибки починають пристосовуватись до зростання температури на Землі. Це означає, що вони можуть легше розмножуватись і поширюватись у нашому організмі.

Протягом 2009-2019 років у 96 лікарнях Китаю виявили тисячі штамів грибків. Виявилося, що два випадки хвороби були спричинені грибком, який раніше вважали не таким небезпечним для людей. Цей грибок також виявився стійким до двох основних методів лікування.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" та "Газмережі" дали час до 5 липня: що має зробити кожен споживач

Перерахунок пенсій у липні – кому можуть підняти виплати

Українцям пояснили, коли про графіки відключення світла можна буде забути: "Є варіант..."

Терміново змінюємо пенсійне посвідчення: у ПФУ розповіли українцям про важливий процес

Показати ще

проби у лабораторії

Під час експериментів вчені ввели мишам зі слабким імунітетом кров, яку заражено цим грибком. Грибок почав швидко розмножуватись і змінюватись, стаючи більш агресивним. Коли грибка розмістили в середовищі з температурою 37 градусів, схожій на температуру в людському організмі, він став стійким до багатьох протигрибкових препаратів.

Лабораторія, скріншот: YouTube

Ці результати показують, що вчені вважають за потрібне переглянути, як ми боремося з грибковими інфекціями. З підвищенням температури на планеті може збільшуватись кількість таких інфекцій, тому важливо розробляти нові методи лікування і профілактики.

Нагадаємо, у душ краще без неї: як звичайна мочалка може заразити вас небезпечною хворобою

Раніше ми писали про те, що нігті "підкажуть": як визначити, де ховається хвороба, і коли час бігти до лікаря

Вам буде цікаво дізнатися прислухайтеся, якщо не хочете підхопити грибок: які мочалки для душу шкодять здоров'ю