Згідно з законодавством України, існують певні умови, за яких громадяни можуть отримати відстрочку від призову на військову службу. Ці умови розподіляються на кілька категорій.

Стан здоров'я: Ця категорія передбачає, що особи з медичними протипоказаннями можуть отримати відстрочку. Наприклад, це можуть бути люди з серйозними хронічними захворюваннями.

ВЛК. Фото: Мілітарний

Сімейні обставини: В цю категорію входять батьки, які мають на утриманні 3 чи більше дітей віком до 18 років. Особи, які самостійно виховують дітей у важких життєвих обставинах.

Догляд за особою з інвалідністю, хворою або недієздатною особою: Це стосується ситуацій, коли особа зобов'язана доглядати за іншою особою, яка має статус інваліда, хворої або недієздатної. Потрібні відповідні документи від суду або органу опіки.

Популярні новини зараз

Воювати підуть не всі — в Раді розповіли, скільки всього українців планують забрати

Весь світ може більше не побачити легендарних ABBA разом: один із музикантів розкрив таємницю

Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити

В українців погрожують відібрати житло: за що можна залишитись без даху над головою

Показати ще

Людина з інвалідністю

Родичі загиблих або пропалих без вісті осіб, учасників АТО/ООС та родичі Героїв України: Сюди входять близькі родичі осіб, які загинули або пропали без вісті під час участі в бойових діях чи були нагороджені званням Героя України.

Заброньовані особи, наукові співробітники та здобувачі освіти: Ця категорія включає наукових працівників і студентів, які займаються науковою роботою або здобувають освіту. Вони можуть отримати відстрочку з обов'язковою подачею відповідних документів.

Студенти, скріншот: YouTube

Для отримання відстрочки кожна з цих категорій має свій перелік документів, які потрібно надати до військово-реєстраційного органу. Наприклад, це можуть бути свідоцтва про народження дітей, рішення суду про розірвання шлюбу або призначення опіки, довідки про стан здоров'я, атестаційні або навчальні документи тощо.

Нагадаємо, у деяких водіїв заборонять забирати авто на ЗСУ: кому не варто хвилюватися

Раніше ми писали про те, що чи можуть призвати українців, які мають право на відстрочку - до чого треба приготуватись

Вам буде цікаво дізнатися українці мають право відмовитися від повістки – адвокат назвав умову