Україна знаходиться в критичній ситуації через тривалі відключення електроенергії, які мають серйозні наслідки для громадського здоров'я. Одна з основних проблем, що виникає в результаті цих відключень, - це недоступність електрики для належної роботи водопровідних систем.

Без електрики не може функціонувати належним чином система очищення та підготовки води для водопостачання, що ставить під загрозу якість питної води і загальне здоров'я населення.

Інфекція

Відключення електроенергії породжує ризик виникнення спалахів інфекційних захворювань, таких як гепатит та холера, через забруднення води.

Наприклад, без електрики не можна відпрацьовувати воду на знешкодження бактерій та інших забруднень, що може призвести до масового зараження через питну воду. Ця проблема особливо актуальна в умовах епідемічного сезону, коли ризик захворювань значно збільшується.

Популярні новини зараз

Утримувати тариф більше не будуть: восени на українців чекає новий удар по гаманцях

Терміново змінюємо пенсійне посвідчення: у ПФУ розповіли українцям про важливий процес

Споживачам електроенергії дали 5 днів: що потрібно зробити кожному

Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків

Показати ще

Брудна вода / фото: Pinterest

Міністерство охорони здоров'я вже зафіксувало зростання випадків гастроентероколітів та інших захворювань, що можуть бути пов'язані зі зменшенням рівня гігієни та недоступністю чистої води.

Медичні установи працюють у підвищеному режимі для контролю за епідемічною ситуацією та оперативного реагування на можливі випадки інфекційних хвороб.

Пацієнт у лікарні / фото: відкриті джерела

Однак уряд також закликає громадян дотримуватися особистої гігієни, вживати заходи захисту і, важливо, вакцинуватися для захисту від інфекційних захворювань у цій складній ситуації.

Також наш портал інформував, м'ясо "з пробірки" отримало ще один дозвіл - несправжню курку скуштують мільйони

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що українцям загрожує небезпечна інфекція: медики розповіли, як захиститись

Вам буде цікаво дізнатися людству загрожує небезпека: біблійний потоп і смертельні недуги, чотири сценарії знищення