Віктор Ляшко, міністр охорони здоров'я, дав інтерв'ю ВВС, де розповів про кілька гарячих тем, що хвилюють українців. Спочатку він торкнувся скандальної ситуації з трансплантологами, які підозрюються в махінаціях з органами.

Незважаючи на чутки про призупинення трансплантацій, Ляшко запевнив, що операції продовжуються, і незабаром будуть представлені успішні випадки. Він також закликав не піддаватися паніці щодо донорства органів, оскільки це важливо для порятунку життів.

"Немає ніде ідеальної системи. На жаль. І в цифровізації відбуваються певні збої. Так, є певні речі, на які потрібно реагувати. І ми реагуємо. Якщо є жорсткі порушення, то реагуємо на це жорстко", – відповів він.

Трансплантація, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Далі міністр торкнувся конфлікту в Одесі, де спалахнула суперечка між медиками та військовими через бронювання персоналу.

Популярні новини зараз

Категорії українців, які матимуть право на відстрочку з 1 липня

Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити

Спочатку з'їла корова, а потім знайшов металошукач: повернув втрачене через півстоліття

Доведеться вмикати режим тотальної економії: українцям приготували нове підвищення тарифів

Показати ще

Віктор Ляшко пояснив, що бронювання медиків може бути скасовано у разі потреби для ЗСУ, щоб гарантувати медичну допомогу у військових установах:

"Але якщо нам Сили безпеки та оборони скажуть, що потрібна така кількість медичних працівників, ми перебудовуватимемо надання медичної допомоги, щоб військовий сектор не страждав".

Інцидент зі "швидкою" та ТЦК в Одесі, скріншот: Telegram

Нарешті Ляшко озвучив серйозні загрози для громадського здоров'я через відключення електрики та водопостачання.

Він попередив про ризик виникнення інфекційних захворювань, таких як холера та ботулізм, через порушення гігієнічних стандартів за відсутності електрики та води:

"Погрожують ті інфекційні хвороби, які можуть передаватися при недотриманні банальних норм гігієни. Коли не помили фрукти, не помили руки, не помили ще щось. Це гепатити, і та ж холера. Це ботулізм – немає електрики, виникають порушення умов зберігання. Це може призводити до появи інфекційних захворювань чи харчових отруєнь".

Також наш портал повідомляв, МОН оновило правила виробництва хліба: є ризики смерті для дорослих та дітей

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що в Києві ситуація найгірша: Віктор Ляшко вказав на проблеми ВЛК

Вам буде цікаво дізнатися, побачите такий колір жовтка – викидайте яйце: на що потрібно звертати увагу, щоб не отруїтися