Директор КМІС Антон Грушецький поділився результатами останнього соцопитування: 60-70% українців підтримують мобілізацію, попри критику в соцмережах. Багато громадян готові взяти до рук зброю, розуміючи необхідність захисту країни.

"З одного боку, 60-70% українців погоджуються, що мобілізацію варто проводити," — сказав Грушецький. "Звісно, суспільству хотілося б, щоб цей процес був винятково добровільним, але українці з розумінням ставляться і до того, що мобілізація буде і недобровільною, адже нам потрібні люди для відсічі ворога".

Спілкування з ТЦК, скріншот: Facebook

Відео в інтернеті - це лише частина правди

Часто в Інтернеті можна побачити відео, де цивільні українці тікають від ТЦК або критикують мобілізацію. Проте, як зазначив Грушецький, ці випадки є нерепрезентативними і не відображають повну картину. За його словами, людських ресурсів в Україні достатньо, і багато громадян готові взяти до рук зброю.

Популярні новини зараз

Пенсія буде вдвічі більшою: уряд готує масштабну реформу

В Україні готують важливі зміни до мобілізації: чого чекати

Через кордон не пустять: українцям, які їдуть до Польщі, оголосили важливе правило

Спочатку з'їла корова, а потім знайшов металошукач: повернув втрачене через півстоліття

Показати ще

"Враховуючи мільйони людей, які лишаються в Україні, людських ресурсів у нас достатньо," — заявив соціолог. "Багато українців відповідали, що неналежне постачання озброєння від партнерів дещо демотивує. Але далі ми сильно опираємося у відео, які бачимо, наприклад, у TikTok, що у ТЦК дійсно сформований несправедливо негативний імідж".

Реальність vs. Соцмережі

На думку Грушецького, суспільство бачить лише емоційно насичені й нерепрезентативні випадки. "Вони дійсно є, з ними треба розбиратися, але вони не показують весь досвід контактів з ТЦК і тими, хто займається мобілізацією," — підкреслив він. Грушецький вважає, що ці негативні відео підривають суспільну підтримку, проте 60% українців все ще вважають війну екзистенційною загрозою, яку потрібно відбивати будь-якою ціною.

Нагадаємо, Чому мамам краще не відмовлятися від дітей заради батьків-одинаків: від мобілізації врятує, але є одне "але"

Раніше ми розповідали, що Почнуть звільняти від мобілізації: кому пообіцяли бронювання на рік

Також, Коли бронювання вже не врятує: чому чоловіків можуть забрати до війська