Наші читачі вже помітили, що при частих відключеннях світла дуже важко визначитися з меню на день. Мало хто знає, що є крупи, яким варіння як таке і не потрібне зовсім.

Цього разу ми разом познайомимося з таким списком круп, він стане в нагоді при відключеннях електроенергії.

Гречка. Фото: скрін youtube

Гречка

Ця чудова крупа не потребує варіння. Залийте окропом, додайте трохи солі та цукру за смаком, а також сухофрукти чи горіхи. Накрийте кришкою і залиште наполягати на 2-3 години. Можна залити гречку кефіром кімнатної температури, додати трохи меду, кориці чи ванілі та залишити на ніч у холодильнику. Вранці ви отримаєте неймовірно смачний сніданок.

Вівсянка, фото: Новий канал

Популярні новини зараз

F-16 для України можуть обернутися кошмаром для наших пілотів: як їм потрібно буде літати

Плюс 570 грн щомісяця: в Україні пенсіонерам дозволили отримати "бонус" до основних виплат

Газові прилади доведеться відключити: "Газмережі" застерегли кожного споживача

Готуйте додаткові 300 гривень: українцям прийдуть перераховані платіжки

Показати ще

Вівсянка

Залийте вівсяні пластівці окропом, додайте сіль, цукор, сухофрукти або горіхи. Накрийте кришкою і дайте 10-15 хвилин настоятися. Або змішайте вівсяні пластівці з йогуртом, кефіром чи молоком, додайте мед, ягоди чи сухофрукти. Залишіть у холодильнику вночі.

Перлівка

Залийте перловку окропом або холодною водою (пропорція 1:3 або 1:4). Накрийте кришкою і залиште наполягати на 6-8 годин, краще на ніч. Додати сіль, спеції, сухофрукти. Можна приготувати його у термосі. Залийте перловку окропом, додайте сіль і спеції. Перелийте в термос і залиште на 4-5 годин. Цей варіант ідеально підходить для людей, які багато часу проводять у дорозі.

Кус-кус

Залийте кускус окропом, додайте сіль, оливкову олію. Накрийте кришкою і дайте 5-10 хвилин настоятися. Додайте овочі, м'ясо, спеції тощо. Також можна залити кускус теплою водою чи бульйоном, додати сіль, спеції. Накрити кришкою та дати настоятися 15-20 хвилин.

Манна каша, фото vkuso

Манна каша

Залийте манну крупу холодним молоком, додайте цукор, сіль, ваніль. Накрийте кришкою і дайте настоятися 15-20 хвилин. Є й інший метод – залийте манну крупу йогуртом чи кефіром кімнатної температури. Накрийте кришкою і дайте 1-2 години настоятися.

Нагадаємо, підвищення тарифів на електроенергію: як це вплине на виробництво круп та пластівців.

Раніше повідомлялося, за вашим борщем вишикується черга, просто додайте ложечку цього: секрет, який приховують досвідчені кулінари.

Також, залиште окупантську окрошку в минулому, цей суп з кабачків затьмарить його повністю, рецепт.