У додатку Helsi зараз тестують новий сервіс, що обіцяє стати справжнім помічником для українців у підтримці здоров'я.

Суть його в тому, щоб допомагати людям розуміти результати своїх лабораторних аналізів та надавати покрокові рекомендації щодо харчування, фізичної активності та режиму дня.

Основна заявка компанії каже, що новий сервіс Helsi+ буде доступний абсолютно безкоштовно. Щоб скористатися цією зручною можливістю, просто потрібно завантажити результати своїх аналізів у додаток у форматі PDF, і система автоматично розпочне їх аналіз.

аналіз крові, pixabay

Однією з головних переваг нової опції є її персоналізація. Helsi+ досліджує виключно аналізи кожного конкретного користувача, використовуючи дані з його профілю, такі як вік та стать.

Популярні новини зараз

Не всі українці отримають червневі пенсії: кого ПФУ залишить без виплат

Приємні знижки можуть обернутися великим розчаруванням: як супермаркети дурять покупців

На Україну насувається епічна магнітна буря: триватиме 5 днів

Як уберегти новий холодильник від постійних відключень світла: запам'ятай ці правила

Показати ще

Проте варто врахувати, що зараз сервіс неспроможна якісно аналізувати аналізи, наприклад, дітей чи батьків.

Сімейний лікар Дмитро Пемпко сказав, що програма не замінить консультацію фахівця. Однак завдяки Helsi+ люди зможуть швидше виявляти відхилення від норми та усвідомлювати необхідність звернення до лікаря.

Аналіз крові, фото РБК

Алгоритми додатка не ставлять пацієнтів у панічний стан, а лише вказують на можливий ризик захворювання, що важливо пам'ятати, коли в інтернеті можна знайти різні діагнози.

Генеральний директор медичної інформаційної системи Helsi, Євген Донець, заявив, що Helsi+ здатний поки що може аналізувати лише загальні аналізи крові та сечі, що є найпоширенішим запитом визначення стану здоров'я пацієнта.

Нагадаємо, рак більше не вирок: в Англії почали випробовувати революційну вакцину

Раніше ми писали про те, що у українців підказали, як підготуватись до ВЛК, щоб лікарі не пропустили ваші захворювання

Крім того, Знай.ua повідомляв, сил немає, коли ще не встигли підвестися з ліжка: у МОЗ попередили про втому - тривожний дзвінок