Міністр юстиції України Денис Малюська висловив побоювання щодо можливих негативних наслідків того, що деякі засуджені, звільнені умовно-достроково та ті, хто приєднався до ЗСУ, можуть повторно вчинити злочини.

В інтерв'ю для YouTube-каналу "Це Ніхто Не Буде Дивитися", він сказав, що такі ситуації привертають набагато більше уваги суспільства та преси, ніж якби аналогічний злочин скоїв звичайний військовозобов'язаний:

"Якщо ув'язнений, який вийшов умовно-достроково, щоб приєднатися до лав Збройних сил України, потім скоїть злочин, це буде викликати набагато більше обурення та медійного шуму, ніж якщо злочин скоїть звичайний військовозобов'язаний. Незважаючи на будь-яку статистику, навіть якщо це буде статистика в межах людей, які не відбували покарання.

Малюська пояснив, що люди зазнають певних побоювань і страхів із цього приводу, і якщо колись трапиться такий інцидент, це викличе сильне обурення.

За його словами, це не лише упередження, а реальна проблема, яка потребує серйозної уваги – суспільство та державні структури мають бути готовими до таких випадків.

Популярні новини зараз

За шкалою від 1 до 12 – все катастрофічно погано: українців закликали роками терпіти відключення

Не всі українці отримають червневі пенсії: кого ПФУ залишить без виплат

Наказ – гасити: в Україні відключають житлові будинки від критичної інфраструктури

Готуйте додаткові 300 гривень: українцям прийдуть перераховані платіжки

Показати ще

Читайте також: чи можуть мобілізувати тих, хто не був в армії: юрист пояснив, до чого готуватися українцям без досвіду

Раніше Знай.ua стало відомо про те, чи ТЦК може перевіряти документи у жінок: що про це відомо

Вам також варто дізнатися про тортури , побої та знущання: в українській колонії жорстоко катували в'язнів