Коли Ви зіткнулися з отруєнням у громадському харчуванні, важливо знати, як діяти, щоб отримати компенсацію за завдані незручності та витрати на лікування.

Хоча довести провину закладу громадського харчування може бути непросто, є певний план дій, який допоможе Вам у цьому процесі, повідомляють у Міністерстві юстиції.

Кафе, фото Facebook

Збережіть чек: якщо у Вас є чек із закладу, це буде безпосереднім доказом вашого відвідування та того, що Ви замовляли. Він також може містити інформацію про страви, які ви вживали. Якщо у Вас немає чека, спробуйте свідчення свідків від людей, які були з вами в ресторані або кафе.

Отримайте медичну документацію: важливо звернутися до лікаря та отримати медичну довідку, що підтверджує факт вашого харчового отруєння. Це буде ключовим доказом у вашому випадку.

Популярні новини зараз

ТЦК стануть "невидимками" для ухилянтів: про які повноваження говорять

Не всі українці отримають червневі пенсії: кого ПФУ залишить без виплат

Доплата 20% від розміру пенсії: кому з пенсіонерів підкинуть грошенят

Маршрутники вирішили підняти ціни на проїзд: доведеться платити у половину більше

Показати ще

Урегулюйте питання з адміністрацією: перш ніж звертатися до суду, спробуйте вирішити проблему в досудовому порядку. Напишіть заяву керівництву закладу, в якому докладно викладіть подію та вимоги до компенсації. Додайте до заяви копії медичних документів та інші докази.

Кафе, скріншот: YouTube

Зверніться до територіального органу Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів: якщо громадське харчування не реагує на ваші претензії, Ви можете звернутися до цієї служби. Вони проведуть розслідування та виявлять причини отруєння, а також допоможуть захистити Ваші права.

Подайте позов до суду: якщо решта спроб врегулювати ситуацію не привела до успіху, Ви маєте право подати позов до суду. Ваш адвокат допоможе вам підготувати всі необхідні документи та подати Вашу справу перед судом.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що важливі ліки подорожчали: старим варто берегти запаси

Також наш портал повідомляв, що яйце не протухнуть, а м'ясо - відразу в суп: як зберегти продукти в холодильнику, при відключеннях

Крім того, Вам варто знати: українець мало не "відкинув копита" через одне сире яйця: лікарі попередили про небезпеку