Українці вже більше тридцяти років живуть у новому незалежному суспільстві, але деякі звички з радянських часів досі зберігаються в нашому житті. Поговоримо про п'ять основних з них, яких варто позбутися раз і назавжди.

Відкладати речі і життя на потім

Радянські люди часто не мали доступу до нових речей, тому все найкраще зберігали для майбутнього. Нові сервізи стояли в сервантах десятиліттями, а ніхто з них так і не пив. Модний одяг носили лише на великі свята, меблі покривали чохлами, щоб зберегти їх новизну.

Хоча зараз дефіциту немає, багато людей продовжують жити за цим принципом, передаючи його наступним поколінням.

Не встанеш, поки не доїси

Більшість з нас з дитинства привчені доїдати всю їжу на тарілці і обов'язково їсти з хлібом. Це була необхідність у СРСР, де харчі часто були в дефіциті, а голод вгамовували будь-якими способами. Навіть трохи зіпсовані продукти намагалися не викидати, а використати.

Популярні новини зараз

Плюс 570 грн щомісяця: в Україні пенсіонерам дозволили отримати "бонус" до основних виплат

Як уберегти новий холодильник від постійних відключень світла: запам'ятай ці правила

Газові прилади доведеться відключити: "Газмережі" застерегли кожного споживача

Смартфони йдуть у минуле: молодь масово повертається до кнопочних телефонів

Показати ще

Цукерки

Домовлятися по блату

У радянські часи було важливо мати знайомих у різних сферах, щоб отримати дефіцитні товари або послуги. Ця практика перенеслася в сучасну Україну, де багато хто продовжує приносити "подяки" за дрібні послуги, щоб зміцнити дружні зв’язки.

Носити вдома старий одяг

Звичка носити вдома заношені речі також пішла з радянських часів. Багато людей зберігали новий одяг для особливих випадків, а вдома носили старий, розтягнутий та зношений.

Залежність від думки інших

У СРСР важливо було зважати на думку колег, сусідів і родичів. Це призводило до того, що люди обмежували себе у вираженні власної думки та самовираженні, боячись осуду. Багато хто досі боїться критики і не наважується бути собою.

Тож, насолоджуйтесь кожним моментом, не відкладайте найкраще на потім, харчуйтеся усвідомлено, будуйте прозорі взаємини і не бійтеся бути собою.

Нагадаємо, Відслідкувала свій багаж до будинку працівника аеропорту: жінка провела вражаюче розслідування крадіжки

Раніше ми повідомляли, що Життя в XXI столітті виявилося надто складним для привидів: чому вони масово стали зникати

Також, Якщо назвете так дитину – зламаєте їй життя: які імена краще не використовувати