У Хмельницькому суд визнав матір малолітньої дитини винною в ухиленні від виконання батьківських обов'язків і призначив їй штраф у розмірі 850 грн. Про це повідомляє «Главком» з посиланням на дані судового реєстру.

Жінка була звинувачена в неналежному догляді за своєю дитиною. За даними адміністративного протоколу, вона допустила захворювання свого малолітнього сина на гострий бронхіт, через що хлопчика доставили до Хмельницької міської дитячої лікарні. Захворювання могло становити загрозу для життя і здоров'я дитини.

Дитина в лікарні

На суді жінка не визнала своєї вини. Вона пояснила, що лікувала дитину і раніше зверталася до лікаря, але не змогла виміряти температуру сина, оскільки термометр був зламаний. Однак, суддя критично оцінила ці пояснення і визнала їх недостатніми для виправдання.

Суд дійшов висновку, що вина матері підтверджується сукупністю зібраних доказів, включаючи

  • Адміністративний протокол про правопорушення.
  • Звіт, у якому зазначено, що дитину з ознаками бронхіту та високою температурою виявили працівники Розсошанської тергромади разом із працівниками поліції.
  • Письмові пояснення матері.
  • Фотознімки.
  • Виписку з медичної карти стаціонарного хворого дитини.

мама з дитиною

Популярні новини зараз

Доплата 20% від розміру пенсії: кому з пенсіонерів підкинуть грошенят

На Україну насувається епічна магнітна буря: триватиме 5 днів

Газові прилади доведеться відключити: "Газмережі" застерегли кожного споживача

"Нафтогаз" попередив усіх власників газових приладів: що потрібно зробити кожному

Показати ще

Крім штрафу, жінка також повинна сплатити 605,6 грн судового збору. Суд розглядав справу за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає покарання у вигляді штрафу від 850 грн до 5100 грн за ухилення від виконання обов'язків щодо виховання дітей.

Нагадаємо, 10 320 виплатять відразу: які сім'ї отримають гроші

Раніше ми писали про те, що прибили б на місці: лікар Комаровський розповів, що робити коли дратує рідна дитина

Крім того, Знай.ua повідомляв, вигадують діагнози заради "потрійних" виплат: корупційні схеми процвітають в українських пологових