Рада ухвалила закон, який встановлює нові правила для процесу вручення повісток громадянам. Тепер цей процес має відбуватися з обов'язковим використанням відеозапису.

Це означає, що кожен випадок вручення повістки буде зафіксовано на відео, що створює додатковий рівень захисту як для громадян, так і для правоохоронців.

Голова Національної поліції України, Іван Вигівський, підкреслив, що це нововведення дозволить забезпечити більшу прозорість та відповідальність з боку поліції. Відеозаписи стануть важливим доказом у випадках, коли поліцейські вчиняють протиправні дії або порушують права громадян.

Бандит силою примушує підписувати повістки. Фото Telegram

Крім того, зміни до законодавства стосуються процесу мобілізації. Тепер поліція, спільно з представниками Територіальних центрі комплектування комісаріатів (ТЦК), буде інформувати військовозобов'язаних про їх обов'язки.

Популярні новини зараз

Українців можуть змусити повернути виплати: юристи кажуть, що все законно

Порошенко очолив рейтинг політиків, які шкодять Україні у війні з росією: спекулює на ЗСУ та несе негатив за кордоном

ПриватБанк встановлює обмеження на зняття готівки: що радять клієнтам

Комунальники вирішили встановити тарифний рекорд: з липня доведеться платити набагато більше

Показати ще

Вони також матимуть право перевіряти військові документи осіб і, у випадках ухилення від військової служби, затримувати та доставляти їх до ТЦК.

Робота в ТЦК, скрін: Youtube

Ці зміни дозволять забезпечити більшу ефективність та справедливість у виконанні законів, а також забезпечать додатковий захист прав громадян у відносинах з правоохоронними органами.

Крім того, Знай.ua повідомляв, посилення мобілізації: де можуть зупиняти та які документи перевірятимуть

Також наш портал інформував, «Є рівні, а є рівніші»: експерт розповів про несправедливість економічного бронювання

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що головні новини за 23 травня: платіжки "поважчають", про літню субсидію можна забути і до чого готуватися українцям