З 18 травня почав діяти новий закон про мобілізацію, згідно з яким українці мають оновити свої дані у ТЦК чи зробити це онлайн.

Крім цього, є певні нововведення ще. Серед них є конфіскація майна українців, які ухиляються від військової служби. Давайте розберемося докладніше.

Мобілізація, скріншот: YouTube

Якщо громадянин України отримає штраф за не оновлення даних у ТЦК та не сплатить його, то майно такої людини можуть заарештувати. Згодом його продадуть на онлайн-аукціоні СЕТАМ. Це державний аукціон, де продають речі боржників. Забрати у ухилістів можуть майже будь-яке майно. Про це йдеться у матеріалі ТСН.

СЕТАМ - це абревіатура. Вона розшифровується як "система електронних торгів заарештованим майном".

Популярні новини зараз

ТЦК отримали офіційний дозвіл запихувати чоловіків в автобуси – є певні умови

В Україні хочуть змінити систему соцдопомоги: на що розраховувати людям

Українцям готують нове подорожчання: ще одна комунальна послуга зросте на 30%

У YASNO повідомили неприємну новину для тих, хто платить за "нічним" тарифом

Показати ще

Схема наступна: якщо громадянин не має грошей на сплату штрафу, виконавча служба відбирає в нього те чи інше майно. Потім вона здійснює оцінку вартості цього майна, після чого виставляється лот на аукціон. Із зароблених грошей розрахують суму штрафу, а решту повернуть власнику.

Автомобіль. Фото: скрін youtube

Зараз серед лотів СЕТАМ ще немає майна тих, що ухиляються. Адже після набуття чинності закону про мобілізацію пройшло ще дуже мало часу, чоловіки мають 60 днів на оновлення даних. Втім, є велика ймовірність, що вже за кілька місяців таке майно з'явиться.

Зазначимо, що процедура відчуження майна через штраф абсолютно ідентична у всіх випадках. Тобто, у разі штрафу за порушення мобілізаційних норм усе діятиме так само. Втім, є список майна, яке у вас точно не заберуть, навіть якщо ви "ідейний", що ухиляється.

Нагадаємо, що чоловіків застерегли від помилки у ТЦК: читайте уважно.

Раніше ми повідомляли, що ухилянтам хочуть дати шанс "відкупитись": строгу норму пропонують замінити.