Молода українська пара, що вирушила на фронт на початку війни, передала свого рудого кота Піча на перетримку "теті Олені з Одеси". Спочатку все здавалося нормальним – Олена не просила грошей, і все виглядало як тимчасовий захід. Однак згодом ситуація почала змінюватися.

Олена почала просити фінансову підтримку на догляд за котом, і молода пара, турбуючись за свого вихованця, погоджувалася сплачувати всі необхідні суми.

Протягом тривалого часу вони надсилали гроші, вважаючи, що це допоможе Пічу і полегшить його перебування під чужим наглядом.

Олена з Одеси / фото: Х

Історією та скріншотами листування поділилася юзерка мережі Х @7_rain_7.

Популярні новини зараз

Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень

Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Проте незабаром запити Олени стали дивними та необґрунтованими.

Вона почала просити гроші не лише на догляд за котом, а й на власні потреби – ремонт машини, лікування інших тварин, а іноді навіть просто як "подарунок" на свята.

Листування з Оленою / фото: Х

Листування з Оленою / фото: Х

Листування з Оленою / фото: Х

Листування з Оленою / фото: Х

І пара продовжувала перераховувати кошти, відчуваючи змішані почуття: вони турбувалися за Піча, але їхня довіра до Олени почала підриватися.

Через деякий час стало очевидним, що ситуація виходить з-під контролю. Олена не лише просила гроші, а й постійно змінювала реквізити, стверджуючи, що має борги та кредитні зобов'язання.

Листування з Оленою / фото: Х

Пара все ще намагалася допомагати, але на момент Нового року 2024 року Олена раптово зникла, і зв'язок з нею обірвався. Разом з нею зникли і всі повідомлення про Піча.

У травні 2024 року з'ясувалося, що кіт Піч вже давно не перебуває підлогу наглядом цієї жінки. Вона розповіла сумнівну історію про те, що дівчина-волонтер Валерія організувала цькування її тварин і забрала їх, і що вона не знає, де зараз знаходиться Піч.

Вона поділилася контактами волонтерки та господиня з нею зв'язалася.

Переписка с волонтером / фото: Х

У пошуках відповідей та пари та місцеві жителі розпочали розслідування. Вони з'ясували, що Олена залишила тварин у жахливих умовах і зникла, купивши собі будинок біля моря. В результаті десятки тварин загинули, а ті, що залишилися, вижили потребували негайної допомоги.

На відео, яке надіслала Валерія, вона плаче, і, за її словами, від побаченого вона не могла спати тиждень. Кадри не для людей зі слабкими нервами.

Переписка с волонтером / фото: Х

Пізніше з'ясувалося, що волонтерка Валерія вже давно порушила кримінальну справу на Олену через звірства над тваринами.

Пост господині Піча / фото: скріншот Х

Олену спонсорували всі, хто віддавав їй на утримання тварин, і йдеться не лише про Україну – з Німеччини, Польщі. Жінка володіє декількома іноземними мовами, тому вона з легкістю виманювала гроші в іноземців, у своїх, у кого б там не було, аби "сколотити" собі статки.

Переписка с волонтером / фото: Х

Відомо також, що вона переїхала з Києва до Одеси після того, як займалася махінаціями із дитячими поїздками за кордон.

Ситуація призвела до паніки та розпачу, і тепер пара шукає справедливості та допомоги у юристів та правоохоронних органів, щоб повернути свого кота та покарати винних.

Нагадаємо, випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки.

Раніше ми писали, у бачите це - тікайте! Як легко дізнатися, що кіт вас не любить