Згідно з законом про мобілізацію військовозобов'язаним чоловікам потрібно буде оновити свої дані в ТЦК, ЦНАП або в електронному кабінеті, який Міністерство оборони запустить 18 травня.

Інформація у мобільний додаток буде автоматично імпортуватися з "Оберегу" — електронного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

Мобільний телефон, скріншот: YouTube

"Оберіг" містить 33 пункти персональних даних кожного чоловіка призовного віку, але зараз головний акцент робиться на оновленні трьох з них: адреси проживання, номера телефону та електронної пошти.

Дані, що потраплять до електронного кабінету, підтягнуться з різних джерел, зокрема з Державної податкової служби, Мін'юсту, Державного реєстру актів цивільного стану, Державної судової адміністрації. Державної прикордонної служби; а також з Міністерства освіти та науки.

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Показати ще

У результаті, в електронному кабінеті автоматично з’являться наступні особисті дані:

  • ПІБ, дата народження, стать;
  • паспортні дані та ідентифікаційний номер;
  • адреса проживання;
  • стан сімейного положення та відомості про родину;
  • освітній рівень та спеціалізація;
  • інформація про стан здоров'я;
  • місце роботи;
  • інформація про судимість чи кримінальну відповідальність.

Для використання е-кабінету військовозобов'язаний повинен завантажити мобільний додаток з App Store або Google Play Market, пройти процедуру авторизації та оновити необхідні дані, такі як номер телефону, електронна пошта та адреса проживання. Авторизація в е-кабінеті відбуватиметься через BankID.

Встановлювати цей застосунок не обов'язково. Під час розробки законопроєкту про мобілізацію, уряд розглядав ідею зробити електронний кабінет обов'язковим для всіх громадян призовного віку, через який ТЦК могли б викликати людей у військкомати. Однак цю норму відхилили депутати під час обговорення законопроєкту. Отже, е-повісток не буде, а реєстрація в електронному кабінеті є добровільною.

Нагадаємо про Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома

Раніше ми повідомляли, що "Тепер зобов'язані": кого змусять роздавати повістки