У Республіці Конго стався серйозний спалах нової форми віспи, який поширюється швидко серед населення. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, з початку року там зареєстровано понад 4,5 тисячі випадків та майже 300 смертей. Ці показники в три рази вищі, ніж минулого року.

Дослідники виявили, що вірус віспи мутував і тепер передається між людьми у місті, де контакт з дикими тваринами, які зазвичай є переносниками хвороби, мінімальний.

Висип. Фото: Facebook

Відтак, в Конго оголосили надзвичайну ситуацію у сфері охорони здоров'я. Є дані, що нова форма віспи менш смертельна, але з'явилась проблема з діагностикою через те, що ураження відбуваються на статевих органах, що є нетиповим для попередніх спалахів.

Дослідження також показало, що більшість заражень відбуваються під час статевого акту, особливо серед людей, які надають інтимні послуги.

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Показати ще

Висип. Фото: Facebook

Це призводить до ризику "мовчазної передачі" хвороби, коли інфекція передається, але про це не стає відомо, оскільки люди не звертаються за медичною допомогою.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у Британії почалися випробування вакцини, яка обіцяє назавжди перемогти рак

Також наш портал інформував, життя на вагу: як виявити парвовірус і скільки коштує порятунок

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що летальна хвороба "косить" тварин, але легко передається на людей: що потрібно знати