На Львівщині зафіксували випадки укусів змій, що викликало занепокоєння серед місцевих мешканців. За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС), двоє людей стали жертвами змійних укусів.

Один із них, 52-річний житель села Залужжя Яворівського району, зараз перебуває в реанімації через тяжкий стан після отримання укусу змії в ліву руку.

Укус Гадюки, скріншот

Іншого постраждалого, 40-річного жителя села Прибужани Львівського району, також госпіталізовано із середньоважкими поразками.

Випадки укусів змій порушили питання про безпеку та поради щодо запобігання подібним інцидентам.

Популярні новини зараз

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

У зв'язку з цим ДСНС дало рекомендації:

  1. Якщо ви вибираєтеся в ліс або на природу, носіть відповідний одяг, особливо високі черевики і довгі штани із щільної тканини, щоб мінімізувати ризик укусів змій.
  2. Також рекомендується ретельно перевіряти місце відпочинку та уникати дотику до неперевірених об'єктів, оскільки змії часто ховаються під камінням або травою.

Водночас, у коментарях з'явилися обговорення щодо заходів щодо надання медичної допомоги у разі укусів змій.

Деякі українці незадоволені тим, що МОЗ не займається достатнім забезпеченням лікарень антидотом, що допомагає при укусі змії.

Однак, крім порад з безпеки та обговорень медичних аспектів, варто нагадати, що у разі укусу змії слід негайно звернутися за медичною допомогою для запобігання можливим ускладненням.