Згідно з даними, оприлюдненими Bloomberg, літній сезон у Європі буде значно спекотніше, ніж зазвичай, із підвищеним ризиком посухи та хвиль тепла.

Така тенденція зберігається десять місяців поспіль, протягом яких глобальні температури встановлювали нові рекордні показники. Температура поверхні води у Північній Атлантиці досягла найвищої позначки принаймні за останні 40 років. Метеорологи попереджають, що майбутнє літо буде "надзвичайно спекотним".

Погода в Україні, фото: Facebook

У Великій Британії очікується повторення літа 2022 року, коли країна пережила найспекотніший за всю історію сезон із температурами до 40 градусів Цельсія.

Прогнози передбачають вище за середні показники температур у Франції протягом наступних трьох місяців. До країн, де в травні очікуються температури вище за норму, входять також Іспанія та Італія.

Популярні новини зараз

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Раніше повідомлялося, що хоч літо в Україні цього року буде теплим, але аномально високих температур не передбачається. Згідно з прогнозами, середня температура повітря влітку буде всього на 1-2 градуси вищою за норму.

Літо, спека. Фото: скрін youtube

Ці дані свідчать про тенденцію до глобального потепління та наголошують на необхідності вжиття заходів щодо боротьби зі зміною клімату та пом'якшення його наслідків. Екстремальні погодні явища, такі як сильна спека та посухи, можуть мати руйнівний вплив на сільське господарство, екосистеми та здоров'я населення.

Нагадаємо, дощі, грози та навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Як повідомляв "Знай.ua", ризикуємо залишитися без урожаю: українські фермери б'ють на сполох.

Знай.uа писав, грядки зростатимуть як на дріжджах: що посадити у травні, щоб отримати небувалий урожай