Після повідомлень, що українські військовозобов'язані чоловіки за межами своєї країни не зможуть отримати документи, з'явилася ще одна новина про "справедливість". Польський міністр оборони Владислав Косиняк-Камиш заявив, що Польща готова допомогти Україні у поверненні на батьківщину військовозобов'язаних чоловіків для участі у війні проти росії.

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання Reuters.

Ухилянти на кордоні, фото: ДПСУ

Український уряд у середу оголосив про нові правила, згідно з якими паспорти для чоловіків призовного віку можуть видаватися лише всередині країни, а не в іноземних дипломатичних представництвах.

В результаті цього чоловіки віком від 18 до 59 років, які проживають за кордоном, не зможуть продовжувати витікаючі паспорти або отримувати нові.

Популярні новини зараз

"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Польща раніше пропонувала допомогу Україні, щоб ті, хто підлягає військовій службі, могли повернутись на батьківщину та виконати свій громадянський обов'язок, повідомив Косиняк-Камиш в інтерв'ю телеканалу Polsat News.

Польський міністр Владислав Косиняк-Камиш, фото: Reuters

"Я думаю, багато поляків обурені, коли бачать молодих українців у готелях та кафе, і чують, скільки зусиль нам доводиться докладати, щоб допомогти Україні", - сказав він, не уточнюючи, як саме Польща надаватиме допомогу.

За оцінками бази даних Євростат, станом на січень 2024 року в країнах Європейського Союзу проживає близько 4,3 мільйонів українців, з яких близько 860 000 є дорослими чоловіками. Польща надала тимчасовий статус захисту 950 тисяч українців, це другий за величиною показник після Німеччини.

"Будь-яка підтримка можлива", - заявив Косиняк-Камиш про те, як Польща відреагує, якщо Київ попросить допомоги у поверненні тих, хто може втратити право на перебування у Польщі після закінчення терміну дії їхніх паспортів.

Українські біженці в Німеччині, скріншот: YouTube

Також є інформація, що Німеччина не позбавлятиме українських чоловіків статусу біженців.

За словами речника МВС Німеччини Максиміліана Каля, відмова в наданні консульських послуг не вплине на статус українських чоловіків, які перебувають у Німеччині як біженці.

"Українські біженці мають захищений статус у всіх країнах Європейського Союзу. Це не вплине на їхній статус, незалежно від того, жінки це чи чоловіки", - сказав глава МВС.

Нагадаємо, якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід має бути для пільги.

Раніше повідомлялося, держава сплатить комуналку замість пенсіонера: кому із літніх українців сильно пощастить.

Також, "Фортеця Варшава": 300 українців заблокували ДП "Документ", вимагають видати паспорти.