На Закарпатті розкрили масштабну злочинну мережу, яка займалася вилученням майна в самотніх людей похилого віку. Ця моторошна історія стала відома завдяки моніторингу з боку Офісу Омбудсмана, який відвідав стацвідділення терцентру соцобслуговування у м. Берегове.

72-річний чоловік звернувся за допомогою, розповівши про своє непросте становище: його утримували проти його волі у приміщенні, позбавили майна, включаючи будинок та земельну ділянку.

Тримали пенсіонерів у заручниках / фото: Омбудсмен України

Учасники цієї злочинної групи, серед яких, мабуть, були нотаріус і керівник одного з місцевих комунальних підприємств, зараз перебувають під гострим розслідуванням.

Дмитро Лубинець, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, вже надіслав листи до низки ключових державних органів, вимагаючи ретельного розслідування цієї справи та притягнення винних до відповідальності.

Популярні новини зараз

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Показати ще

Омбудсман також сказав, що це лише вершина айсберга та подібні ситуації можуть відбуватися по всій країні.

Допомога потерпілому надійшла і з боку Закарпатської обласної прокуратури, яка вже розпочала попереднє досудове розслідування. Щоб захистити майно потерпілого, суд ухвалив рішення про накладення арешту на його активи.

Тримали пенсіонерів у заручниках / фото: Омбудсмен України

Завдяки Офісу Омбудсмана, літня людина також отримала безоплатну юридичну допомогу.

Зазначимо, що за даними правоохоронних органів, члени злочинної групи в останні роки придбали велику кількість нерухомості, включаючи будинки, квартири та земельні ділянки.

Ще тривожнішими є статистичні дані: у спеціалізованих відділеннях центру протягом двох років померло 30 підопічних.

Цей випадок став сигналом для тривоги для всієї України. Незахищені самотні люди, і іноді навіть ті, хто перебуває у складній життєвій ситуації, стають жертвами несумлінних людей, які готові піти на будь-які злочини заради вигоди.

Нагадаємо, +1 фобія: лікар спеціально отруював пацієнтів за допомогою крапельниць через образу

Раніше ми писали про те, що українці масово "стають мільйонерами": поліція попереджає про небезпеку