Під час, коли більшості громадян доводиться важко зводити кінці з кінцями, у Верховній Раді України активно обговорюють підвищення зарплат для місцевих чиновників.

Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування розглянув проект закону, який, по суті, спрямований на покращення фінансового стану посадових осіб місцевого самоврядування.

Народні депутати, фото: Facebook

Цей проект закону також передбачає посилення громадського контролю над фінансами органів місцевого самоврядування.

Однак, за всіх цих спроб контролю, враження про те, що чиновники "жирують", залишається незмінним для більшості громадян.

Популярні новини зараз

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Показати ще

У той же час стало відомо про компенсації, отримані депутатами Верховної Ради. У березні 101 депутат отримав компенсацію за оренду житла на загальну суму понад 2 мільйони гривень.

Депутатам виплатили компенсації на оренду житла / фото: скріншот документа

Це, серед іншого, підтверджує досить високий рівень витрат на проживання парламентаріїв. Середня компенсація становила близько 18 850 гривень на місяць, причому найбільші суми отримали депутати із фракцій "Слуга народу", "Європейська солідарність" та "Голос".

Депутатам виплатили компенсації на оренду житла / фото: скріншот документа

В умовах економічних труднощів та обмежень для простих громадян такий розподіл бюджетних коштів може викликати невдоволення та розчарування в системі.

Поки багато хто бореться за виживання, питання справедливості розподілу державних ресурсів залишається актуальним і потребує серйозної уваги суспільства.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що не знає українців і носить годинник "спецназу Росії": скандальний мер сам себе відновив на посаді

Вам варто дізнатися, податки виростуть скоро? Чому українців змусять платити більше