Щодня в Україні суди виписують десятки протоколів зі штрафами за нецензурні слова у публічних місцях. Розмір штрафів складає до 85 грн. Якщо ж, наприклад, використовувати нецензурну лайку щодо членів сім'ї навіть удома, це може вважатися домашнім насильством, а розмір штрафу може збільшитись до 170 грн.

У будь-якому випадку додатково доведеться сплатити 605 грн судового збору.

Судове засідання, скріншот: YouTube

Як йдеться у даних судового рішення, лише за один день, 16 квітня, суддями по всій країні було прийнято близько 50 протоколів про накладення штрафів на тих, хто публічно матюкається. Йдеться про порушення статті 173 Кодексу про адміністративні правопорушення.

Наприклад, 16 квітня Херсонський міський суд оштрафував жінку на 170 грн. плюс 605 грн. судового збору за те, що вона лаяла свою дочку, використовуючи нецензурну лексику. Йдеться про справу №766/3496/24. Цього ж дня суддя Магдалинівського районного суду Дніпропетровської області на 85 грн (плюс 605 грн судового збору) оштрафував чоловіка, який постукав у чужі двері та вигукнув нецензурне слово.

Популярні новини зараз

У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Українці. Фото: скрін youtube

Також 16 квітня не пощастило мешканцям Харківської області. Вона обізвала жінку на вулиці, використовуючи нецензурні слова. Суддя Дергачівського районного суду Харківської області оштрафував її на 51 грн. (плюс 605 грн. судового збору).

"Відповідно до ч. 2 ст. 308 КУпАП у разі несплати штрафу у строк постанова про накладення штрафу направляється для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби за місцем проживання порушника, роботи або за місцезнаходженням його майна у порядку, встановленому законом. У порядку примусового виконання постанови про стягнення штрафу за скоєння адміністративного правопорушення із правопорушника стягується подвійний розмір штрафу, а також витрати на облік скоєного правопорушення”, – пояснюється рішенням суду.

Нагадаємо, новий Закон про мобілізацію: що зміниться для чоловіків.

Раніше повідомлялося, що платиш лише половину: українським водіям дали 50% знижки на штрафи.

Також, живодер влаштував живий тир: вирішив постріляти в собаку.