Про це повідомила голова партії "Слуга Народу" Олена Шуляк. За її словами, ув'язнені чоловіки, які будуть мобілізовані після ухвалення закону, не отримуватимуть зарплату. Також їх буде позбавлено щорічної відпустки, але за ними залишиться право на медичну допомогу.

Мобілізовані в'язні не служитимуть у військових частинах разом із іншими військовими. Вони увійдуть до складу окремо сформованих підрозділів і будуть допущені до служби лише після письмової згоди командира, який погодиться їх взяти. Цей же командир далі контролюватиме підлеглих із судимістю.

військовий: фото з інтернету

Як повідомляють в уряді, сьогодні тюремний термін в Україні відбуває близько 46 тисяч засуджених. Але не всі можуть змінити тюремну робу на форму ЗСУ. За ґратами точно залишаться особи, які вчинили особливо тяжкі злочини. А саме:

- злочини, пов'язані з умисним вбивством;

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

- злочини, пов'язані із сексуальним насильством;

- злочини, пов'язані з згвалтуванням.

Навіть за величезного бажання такі злочинці не потраплять на фронт. Перш ніж стати воїном ЗСУ, ув'язнений пройде перевірку на фізичну витривалість, а також психологічне обстеження у вигляді тестів. Полі цього обов'язково необхідно пройти військово-лікарську комісію при центрі комплектування та соціальної підтримки. Це потрібно для того, щоб дізнатися про стан здоров'я майбутнього військовослужбовця та виявити захворювання, які можуть перешкодити проходженню військової служби.

Нагадаємо, Викрали ТЦК та викинули в лісі: дівчина розповіла дивну історію про свого хлопця

Раніше ми повідомляли, що ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково