Діти з особливими освітніми потребами краще сприйматимуть навчання, якщо матимуть помічника, який буде поряд з ними у школі або в дитячому садку протягом усього дня. У Міністерстві освіти розповіли, як скористатися послугою.

Спеціально навчена людина допомагатиме малюку спілкуватися з оточуючими, слідкуватиме за харчуванням та годуванням дитини, а також за її самопочуттям. Також в її обов’язки входить організація денного сну в дитячому садку та допомога під час рухової активності. Асистент допускається до навчального закладу на підставі договору, укладеного між ним та адміністрацією. Також треба мати письмову згоду батьків.

Завданнями асистента дитини з особливими освітніми потребами є:

- кажуть у МОН.

Асистент не повинен втручатися в навчальний процес, виконувати за учня завдання та брати на себе роль вчителя, наголошують у МОН.

Щоб отримати помічника для дитини, необхідно звернутись до місцевого центру соціальних служб і наисати заяву.

До неї треба додати копію висновку про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку особи, наданого інклюзивно-ресурсним центром, де навчається дитина. В такому висновку зазначається потреба дитини у супроводі під час інклюзивного навчання. Протягом 5 робочих днів з дня отримання рішення дитина пройде оцінювання індивідуальних потреб та отримає особистий план дій. Відповідно до індивідуальних потреб дитини, строки надання послуги узгоджуються з батьками або законним представником.

У МОН рекомендували звертатися за додатковою інформацією до виконавчих органів місцевої ради міста чи села.

Нагадаємо Зарахування у перший клас і продаж факультативів. Заступницю директора Кременчуцького ліцею № 10 Лаврик спіймали на хабарі

Також ми повідомляли про Новий вид допомоги на дітей: хто з українців отримає гроші