Український президент Володимир Зеленський, у вівторок, 16 квітня, підписав закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку. Іншими словами, Володимир Зеленський підписав новий закон "про посилення мобілізації".

Про це стало відомо завдяки інформації на офіційному порталі Верховної Ради України. Дані було оновлено в карті законопроєкту №10449.

Володимир Зеленський / фото: скріншот Youtube

Важливо зробити одне уточнення для наших дорогих читачів, що більшість норм нового закону набудуть чинності за місяць.

Раніше глава держави зазначав, що цей законопроєкт допоможе військовому керівництву країни, а також містить норми для підтримки війська, що постійно перебуває на фронті, зокрема, завдяки ротаціям і відпусткам.

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Верховна Рада, фото: Facebook

Потім певний час триватиме перехідний період - щоб військовозобов'язані могли оновити дані через електронний кабінет, ЦНАП чи ТЦК.

Голосування за закон "Про мобілізацію", фото: Facebook

Ще розповімо, що в Україні вже влітку цього року має запрацювати "Електронний кабінет військовозобов'язаного". Законопроєкт передбачає удосконалення реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів, зокрема, щодо налагодження взаємодії між реєстрами, використання даних з військового обліку.

А ще законопроєкт про електронний кабінет запроваджує можливість створення та використання цифрового військово-облікового документа (сертифікату).

Нагадаємо, воєнком наплював на бронювання: чоловіка мобілізували, незважаючи на папери.

Раніше повідомлялося, що після втрати кінцівок не зможуть отримати інвалідність: як новий закон про мобілізацію вплине на українців.

Також, відстрочку від мобілізації дадуть ще одній категорії.