Ветерани, які прагнуть започаткувати власний бізнес, можуть скористатися пропозицією «Ощадбанку» і отримати кредит строком до пяти років.

Нова програма «Бізнес 4.5.0» спеціально розроблена для підтримки підприємців-ветеранів, членів їхніх родин та підприємств, які працевлаштували колишніх військових.

«Реінтеграція військових до цивільного життя передбачає не тільки фізичну реабілітацію, але й соціальну адаптацію, зокрема, через роботу, освіту, перекваліфікацію або відкриття власного бізнесу. Ця програма створена саме для тих захисників України, хто має бажання розпочати або розвивати власну справу. Ощад пропонує кредитну, грантову та інформаційну підтримку ветеранам, ветеранкам та членам їхніх родин і стане фінансовою опорою для їхнього бізнесу» - повідомила член правління Ощадбанку Наталя Буткова.

Гроші. Фото: скрін youtube

Позику на пільгових умовах нададуть учасникам бойових дій, ветеранам з інвалідністю внаслідок війни, а також їхнім близьким родичам та родичам загиблих захисників.

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Окрім цього кредит можуть отримати підприємства, де 30% працівників складають учасники бойових дій.

Кредитні гроші призначені для придбання обладнання для виробництва та інших речей, а також поповнення обігового капіталу. Максимальна сума становить 5 млн гривень. Кредитування буде відбуватись на таких умовах:

  • пільгова ставка – від 5 до 9% (на інвестиційні цілі), від 4 до 8% (на купівлю обладнання тощо) і 13% (на оборотне поповнення);

  • пільговий період сплати суми основного боргу – до 6 місяців;

  • максимальний термін – до 120 місяців залежно від напрямку кредитування.

Серед переваг кредитного продукту – придбання франшизи за умови власного капіталу в розмірі не менше 30% від вартості проєкту, пільгове обслуговування рахунку (нульовий тариф діятиме до початку вересня 2024 року), та супровід персонального консультанта на всіх етапах розвитку справи.

Нагадаємо, що Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки"

Раніше ми розповідали Як новий закон вплине на мобілізацію: на що розраховують Міноборони