Нещодавно Президент України підписав новий закон, який скасовує статус "обмежено придатний до військової служби". Тепер усі чоловіки з таким статусом мають повторно пройти медичний огляд у військово-лікарській комісії.

Медогляди розпочнуться із середини травня. Зміни до наказу №402 все ще узгоджуються, але вже з середини травня розпочнеться процес перевірки придатності до служби.

Медогляд, кадр з відео

Іван Гаврилюк, представник оборонного відомства, також повідомив про перезапуск електронної системи "Оберіг", яка збиратиме та оброблятиме дані на всіх етапах мобілізації.

Чоловіки, які раніше були визнані обмежено придатними, але після перегляду виявлені придатними, не будуть направлені на передову. Вони зможуть служити у навчальних закладах, територіальних центрах комплектування, частинах забезпечення та інших закладах.

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Медогляд військовозобов'язаних, скріншот з відео

Закон також забороняє направляти осіб з фізичними обмеженнями до штурмових бригад та спецпідрозділів. Усім чоловікам із статусом "обмежено придатний" відведено дев'ять місяців на проходження повторного медичного огляду.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua зміна адреси без повідомлення у ТЦК коштуватиме дорого: штрафи сягатимуть 20 тисяч

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, потрібно буде з'явитися у ТЦК: обмежено придатним був приготовлений "сюрприз" у новому законі про мобілізацію.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українські ув'язнені йдуть на фронт: кого закликають захищати країну