Незабаром в Україні почне діяти знову новий закон про мобілізацію, про це заявив адвокат Роман Сім. В цьому законі мова йде про те, що повістка, яка буде відправлена ТЦК людині через рекомендований лист, вважатиметься врученою, навіть якщо особа не отримала листа через свою відсутність за адресою реєстрації.

Якщо пошта не може вручити листа і повертає його з відміткою про неможливість вручення, це все одно розглядається як виконане повідомлення.

ТЦК / фото: скріншот Youtube

Якщо лист вважається доставленим, навіть якщо ви його не отримали, керівник ТЦК може застосувати серйозні заходи проти вас. Це може бути затримання за порушення законів про мобілізацію, великі штрафи до 25 500 грн, або навіть заборона керувати транспортом.

Цей підхід аналогічний тому, який використовується у цивільному процесі. Наприклад, якщо особа не забирає рекомендований лист із судовим повідомленням, і лист повертається із вказівкою на те, що адресат був відсутній, повістка все одно вважається врученою. Це означає, що суд може продовжувати розгляд справи навіть без присутності особи, яка ігнорує виклик з'явитись до військомату.

Популярні новини зараз

Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Ця ситуація робить майже неможливим уникнути відповідальності, кажучи, що ви не отримали повістку особисто. Навіть якщо ви не живете за адресою реєстрації і не повідомили про це владу, закон все одно вважає, що ви мали отримати документи.

Таким чином, влада робить все, щоб мобілізовані були всі і не важливо чи є у людині інвалідність, чи працездатна вона.

Також, Знай.ua писав про новий закон про мобілізацію: міністр розповів, як зміняться дії поліції

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки