В Україні продовжується дія військового стану, а також відбувається загальна мобілізація. З'явилася інформація, що після ухвалення нового закону про мобілізацію поліція здійснюватиме перевірку військово-облікових документів, розшукуватиме громадян, які не з'явилися в ТЦК, і доставлятимуть їх до військкомату.

Однак поліція не видаватиме повістки – це виключно робота територіальних центрів комплектування.

Про це стало відомо завдяки заяві Міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка для одного з українських телеканалів.

ТЦК / фото: скріншот Youtube

Глава МВС підкреслив, що будь-яка перевірка документів у громадян працівниками поліції проводитиметься з відеофіксацією.

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

"Перевірка документів, які визначають чи наявність "броні", чи наявність приписного свідоцтва — це все має бути задокументовано на відеокамеру. Поліція має право зупиняти автомобіль, поліція має право перевіряти документи", – наголосив Ігор Клименко.

Ігор Клименко / фото: портал МВС

Також міністр підтвердив, що поліція має запити від територіальних центрів комплектування з розшуку осіб, які отримали повістку, але не прийшли до ТЦК.

Камери поліції, скріншот: YouTube

"Звичайно, поліція, отримавши таке повідомлення, розшукує таку особу і потім таку особу ми наводимо в ТЦК для встановлення, що сталося", - пояснив він, додавши, що затримання особи, яка вчинила адміністративне правопорушення, може тривати не більше 3 годин.

"Можу сказати: поліція не видаватиме повістки — це виключно робота територіальних центрів комплектування... Поліція перебуватиме на вулиці, і в разі порушення закону вона реагуватиме", — наголосив Ігор Клименко.

Нагадаємо, чи зможуть відкупитися від мобілізації: яку альтернативу службі можуть запропонувати.

Раніше повідомлялося, за вами бігати ніхто не буде: в системі вручення повісток будуть революційні зміни.

Також, усім доведеться взяти на себе відповідальність: командувач Сухопутними військами звернувся до українців.