Комітет Верховної Ради України, виступив з ініціативою, що може кардинально змінити правила мобілізації в країні. Сергій Іонушас, який очолює комітет і представляє партію "Слуга народу", поділився деталями нового законопроекту 11079-1.

Відповідно до цього проєкту, в Україні можуть дозволити мобілізацію осіб, які відбувають покарання у вигляді позбавлення або обмеження волі.

Тюрма. Фото: Everday Sunny
Тюрма. Фото: Everday Sunny

Однак, проект встановлює чіткі рамки: не всі засуджені зможуть бути мобілізовані. Зокрема, виняток буде зроблено для осіб, визнаних винними у злочинах проти національної безпеки.

Крім того, під мобілізацію не потраплять засуджені за тероризм, вбивство двох і більше осіб, зґвалтування, педофілію, а також за ДТП, що призвело до смерті, якщо в момент ДТП особа перебувала під дією наркотиків або алкоголю.

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

ЗСУ. Фото Генштаб

13 березня депутати подали на розгляд новий закон, який може дозволити людям, що сидять у в'язниці, вийти раніше, якщо вони погодяться служити в армії в воєнний стан.

Цей крок став відповіддю на значний інтерес з боку засуджених, які висловили бажання долучитися до рядів Збройних сил України, про що повідомив міністр юстиції Денис Малюська.

За його словами, тисячі громадян з судимістю готові стати на захист країни. Така ініціатива відкриває дорогу для втілення бажань цих людей та одночасно сприяє зміцненню обороноздатності України в цей важливий період.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua воювати підуть тільки бідні: депутати хочуть дати бронь лише українцям із високою та "білою" зарплатою

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, чи можуть мобілізувати всю сім'ю у 2024 році? Адвокат пояснив, за яких умов потрібно "боятися"