У минулому році групи експертів ходили перевіряти, як у різних місцях ведуть записи про людей, які можуть бути призвані в армію в разі потреби. Вони обійшли 530 місць – це і урядові установи, і звичайні компанії. Виявилося, що в десяти місцевостях і на 25 фірмах все влаштовано як треба, і вони можуть слугувати прикладом для інших.

Але, перевіряючи, як ведеться облік для мобілізації, спеціалісти також наткнулися на кілька серйозних промахів. Ці помилки можуть ускладнити набір людей для армії, якщо раптом це знадобиться. Також були випадки, коли документи велися неправильно.

Перевірка документів, скріншот: YouTube

Щоб виправити проблеми, які були виявлені, цього року будуть продовжені перевірки по всій країні, щоб переконатися, що військовий облік ведеться правильно. Наприклад, на Рівненщині вже заплановані спеціальні візити до семи різних місць в квітні.

Це не просто для того, щоб знайти, що не так, а й допомогти виправити ці помилки. Вони хочуть допомогти установам і компаніям краще справлятися з цим важливим завданням.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Перевірка документів, скриншот youtube BBC News Україна

Ці перевірки дуже важливі, тому що вони допомагають країні бути готовою до швидкої мобілізації, якщо це раптом стане необхідно. Вони також забезпечують, що наша безпека і здатність захищатися як держави завжди знаходяться на високому рівні.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua дадуть лише 10 днів: чоловікам готують шалені штрафи та покарання за неявку до ТЦК

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, водії отримують покарання за порушення, яких не робили: у чому справа