Останнім часом в Україні спостерігається тривожна тенденція – масові затримання українських чоловіків із боку представників ТЦК. Ці затримання відбуваються в різних місцях – починаючи з вулиць і закінчуючи власними квартирами.

Історії та відео після цих подій підривають Інтернет, змушуючи стривожених громадян дивитися на це з мурашками та жахом.

Військові / скріншот з відео

І це не випадково, адже ці дії часто супроводжуються застосуванням насильства на адресу чоловіків з єдиною метою – відправити їх на фронт.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що незважаючи на всі складнощі, українці дуже поважають своїх військових. Однак він закликав громадян до розуму, нагадавши, що не вся інформація, що циркулює у мережі, є об'єктивною.

Популярні новини зараз

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

В інтерв'ю, трансльованому в ефірі телемарафону, журналістка запитала президента, як можна повернути повагу до військових серед громадян, враховуючи "затримання" ТЦК, що відбуваються.

Зеленський наголосив на необхідності розрізняти реальність від того, що потрапляє в мережу, оскільки часто такі відео та новини не відображають повну картину подій:

"Люди повинні розуміти, що те, що вони бачать у Telegram-каналах і TikTok, слід сприймати критично. Тому що ці матеріали подаються вам як "страва", і ви підтримуєте їх. Але іноді важливо відокремлювати факти від маніпуляцій, особливо коли йдеться про військову сферу або "затримання ТЦК."

Раніше ми писали про те, що "Обговорювали 23-річних": експерт пояснив, чим обернеться "омолодження" ЗСУ

Крім того, Знай.ua повідомляв, ініціатива Президента України UNITED24 подякувала Володимиру Носову за підтримку України

Також нам стало відомо про те, що Михайло Коллінз використав надприродний підхід у Minecraft, щоб підтримати Україну