В умовах війни в Європейському союзі, що почалася, кількість дітей, змушених залишити українські сім'ї, зростає з кожним днем. Про це повідомив Дмитро Лубинець, уповноважений Верховної Ради з прав людини.

В даний час ведеться робота з 176 звернень, пов'язаних із цією проблемою. Головні причини втручання соціальних служб - це відсутність документів у батьків, або недбале виконання ними батьківських обов'язків.

Українські біженці. Фото: скрін youtube

Згідно з українським законодавством, негідне виховання дітей може бути виражене у різних формах, включаючи підвищення голосу, фізичне насильство, бездоглядність чи агресивну поведінку дітей, а також невідвідування школи.

Окрему проблему становлять українські діти, які опинилися поза батьківщиною.

Популярні новини зараз

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Національна сервісна соціальна служба зазначає, що торік із сімей за кордоном було вилучено 255 українських дітей. Найбільш складна ситуація складається в Німеччині, де зафіксовано 71 випадок вилучення. За кількістю випадків йдуть Польща (33), Італія (25), Чехія (24) та Швеція (17).

200 українських біженців в очікуванні притулку в США, фото: CNN.

Серед біженців з України зараз є актуальною і проблема адаптації українських дітей в інших країнах.

Так, в Естонії з осені почнеться перехід естонською мовою навчання в школах, де раніше використовувалася російська. Це стосується й українських дітей, які відвідують школу Rägu у Таллінні, яку було створено спеціально для них.

Усі першокласники та учні четвертих класів мають розпочати навчання естонською мовою. Зроблено буде виняток навіть для українських біженців.

Раніше ми писали про те, що у українців у Німеччині чекають штрафи у 600 євро, якщо вони не зможуть помістити "це" у ліву долоню.

Крім того, Знай.ua повідомляв, на переселенців чекають серйозні зміни: у Кабміні пояснили, в чому справа і чому це "добре"