Відразу нагадаємо, що в Україні продовжується дія військового стану, а також відбувається загальна мобілізація. Український президент Володимир Зеленський підписав 2 квітня закон про зниження призовного віку з 27 до 25 років.

Керівник "Центру військово-правових досліджень" Олександр Мусієнко заявив, що це "то рішення, яке необхідно було приймати".

Інтерв'ю з експертом доступне для перегляду на YouTube.

"Омолодження особового складу (навіть звучали думки 23-24 року від деяких військових командирів) - це потреба, про яку говорять військові. Їм потрібен саме молодший особовий склад, який може ефективніше виконувати завдання. Це був запит і це радили зробити партнери. Тому це важливе рішення, яке продиктоване необхідністю", - зазначив Мусієнко.

Мобілізація

Популярні новини зараз

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Водночас застерігає, що Росія проводить та проводитиме різноманітні інформаційно-психологічні операції, спрямовані на те, щоб демотивувати чи зірвати процес мобілізації в Україні.

"Але, наскільки мені відомо, зараз Міністерством оборони та Збройними силами розробляється контрвідповідь. Тобто проводитиметься інформаційна політика, яка показуватиме і процеси, як це відбувається, і підготовку, і навчання для того, щоб протидіяти ось цим ворожим вкиданням та розвінчувати деякі міфи, які існують щодо мобілізації", - пояснив Мусієнко.

Відомо, що на розгляді в Офісі президента законопроект щодо зниження мобілізаційного віку перебував протягом 10 місяців.

Нагадаємо, 450 доларів і ти "навчаєшся" у Польщі: українець намагався виїхати закордон, але не вийшло.

Раніше повідомлялося, що здорові лоботряси брали штурмом секонд-хенд у Львові: ганебна бійка обурила всю країну.

Також, скільки українців потрібно на фронті: Сирський назвав цифру.