Молодший лейтенант запасу із села Баранівка на Харківщині спробував обманним шляхом залишити країну, але його підступний план провалився.

Все почалося на початку серпня 2022 року, коли чоловік натрапив у Facebook на оголошення про сприяння у виїзді за кордон. Не гаючи часу, він направив свої дані та замовив пакет підроблених документів, нібито для навчання у варшавському Collegium Civitas. "Послуга" обійшлася порушнику в чималу суму - 450 доларів, або понад 17,5 тисячі гривень за тодішнім курсом, що за нинішніми мірками дуже дешево.

Спілкування з ТЦК, скріншот: Facebook

Незабаром через відділення "Нової пошти" у Харкові ухилист отримав згорток із фальшивими паперами: довідку про зарахування на денну форму навчання, договір з університетом, заяву про обробку персональних даних, підтвердження оплати та довідку про навчання на другому курсі спеціальності "Міжнародні відносини". Усі "документи" були польською мовою.

Щоб надати їм юридичної ваги, 12 серпня чоловік замовив офіційний переклад підробок українською мовою та їхнє нотаріальне посвідчення у Києві. 19 вересня сфальсифікований пакет документів потрапив до Богодухівського ТЦК. Незважаючи на воєнний стан, йому видали посвідчення для виїзду з України.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Військкомат. Фото: скрін youtube

Проте марна витрата коштів та зусиль виявилася для ухилиста марною. Органи досудового розслідування викрили його злочинні дії, і вже 20 березня 2023 року Богодухівський районний суд виніс вирок у цій справі.

Суд визнав молодшого лейтенанта винним за сукупністю злочинів та призначив йому покарання у вигляді 3 років позбавлення волі.

Нагадаємо, боротимуться роботи: в Україні запропонували провести технологічну мобілізацію

Як повідомляв "Знай.uа", жінки атакували бусик ТЦК палицями: військкоми не змогли протистояти

Знай.ua писав, можуть роздати повістки навіть захищеним категорія: що потрібно знати