Нещодавно, стало відомо, що з 2 квітня в Україні розпочався процес звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, який триватиме до кінця травня.

Ця демобілізація стосується тих військових, чиї терміни служби закінчилися під час воєнного стану і які продовжували службу після встановлених строків. Процедура звільнення буде відбуватися відповідно до указу президента № 149.

Військові, фото: Міноборони

У березні народний депутат Олексій Гончаренко повідомив, що згідно з графіками, затвердженими в Збройних Силах України та Державній спеціальній службі транспорту, процес демобілізації строковиків буде тривати до 31 травня. Цю інформацію підтвердили у прес-службі ЗСУ.

Цей крок є частиною великої державної стратегії щодо реформування Збройних Сил, щоб підвищити їх ефективність та готовність до викликів національної безпеки. Демобілізація передбачає відправлення військовослужбовців строкової служби у запас, де вони можуть бути викликані у разі необхідності, або повернення до цивільного життя.

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Батько військовий. Фото freepik

Цей процес також дає змогу військовослужбовцям повернутися до їхніх сімей та звичайного життя після важких переживань та випробувань, пов'язаних з військовою службою

Головна мета - забезпечити підтримку та допомогу тим, хто служив на благо країни, і зробити перехід у запас якнайменш травматичним і позитивним для самого військового.

У зв'язку з демобілізацією, будуть звільнені тільки ті строковики, які служили за законом та не мають контракту на продовження служби в армії.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua мобілізація у квітні: чого чекати українцям

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, вихопив автомат у поліцейського та вистрілив у голову: українці сумніваються у версії поліції щодо страшної пригоди