У квітні в Україні розпочнеться перехід від весняних до літніх температур. На початку місяця очікується температурний режим від 7 до 11°, що становить відносно прохолодну погоду.

У гірських районах ці цифри будуть ще нижчі, від 2 до 6° тепла. Проте найнижчі температури, від 5 до 16° морозу, можна очікувати саме на початку квітня.

Весна, фото: lviv1256.com

Коротка кліматична характеристика квітня

На півдні країни також буде прохолодно, і місцями можна очікувати 3-5° морозу. Проте з кожним днем погода буде стає все теплішою, і вже в другій половині місяця можна очікувати суттєве підвищення температури.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Яка середня місячна температура повітря та кількість опадів буде у квітні 2024

Середня місячна температура повітря буде підніматися, досягаючи значень від 26 до 33 градусів тепла, особливо в південних регіонах.

Щодо опадів, у квітні очікується відносно помірна кількість опадів від 22 до 62 мм по всій країні.

Весна в Україні, потепління, фото: Знай.ua

Прогнозують, що в середньому температура повітря в квітні буде в межах 8-13 градусів, що відповідає звичайній погоді для цього місяця.

У гірських районах, зокрема в Карпатах, середня температура становитиме 6-7 градусів тепла. Опади будуть в межах норми - від 30 до 52 мм, з більшими кількостями на заході країни та у горах.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua про що не можна навіть думати 2 квітня і кого потрібно прогнати від дому: прикмети та заборони на велике свято Тита Чудотворця

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, головні новини за 1 квітня: пилова буря в Україні, Ретроградний Меркурій, що буде з курсом долара і скільки витратимо на Великдень