Коли на Землі стало тепліше і льоди на полюсах почали танути, людина може помітити, що сама Земля почала обертатися трохи повільніше. Вам, як і іншим, вчені пропонують задуматися, чи не час оновити спосіб, яким ми вимірюємо час.

Зазвичай, ви покладаєтесь на атомні годинники, які дуже точні, щоб у всіх був однаковий час. Але зараз, коли Земля сповільнилась через танення льодовиків, може знадобитися додати зайву секунду до світового часу, щоб все відповідало дійсності.

Клімат, танення льодовиків / фото: скріншот Youtube

Дункан Егнью, один із вчених, показав, що це дійсно так, хоча на повсякденному рівні ви цього не помічаєш. Але для вашого комп'ютера та інших приладів, де важлива точність, це може стати проблемою.

Патриція Тавелла, яка працює над міжнародними стандартами мір, каже, що додати цю секунду може бути складно, бо таке ще ніколи не робили. Тому вчені думають, щовам, можливо, варто почекати до 2029 року, щоб краще все зрозуміти.

Популярні новини зараз

Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Показати ще

Планета Земля. Фото: Youtube

Ще є побоювання через супутники Starlink від Ілона Маска. Вони планують позбутися кількох з них, спалюючи їх в атмосфері, і це також може вплинути на клімат.

Виявилося, що у 100 супутників були проблеми, тому вирішили вивести їх з орбіти.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua Микола Томенко нагадав про видатну постать України: "Головний самостійник та автор української Конституції"

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, жінка-матір, хранителька України? Чому ми ніколи не чули про Мокошу і хто це така

Також, Знай.ua писав про ходити з розпущеним волоссям 26 березня не можна, а посадити томати та капусту – обов'язково: заборони на Гавриїла