Незважаючи на військовий стан, з України можуть тимчасово не випустити інших громадян, окрім військовозобов'язаних. Прикордонники не завжди перевіряють облік жінок, які мають служити в армії, тож вони можуть виїхати за кордон.

Відповідно до ст. 6 Закону України "Про порядок виїзду з України та в'їзду в Україну громадян України", вам може бути відмовлено у виїзді за межі країни. Про це повідомляє Юридичний радник для ВПО у Facebook.

Пропускні пункти на кордоні, скріншот: YouTube

Заборона поширюється на тих, хто:

  • перебуває під адміністративним наглядом Національної поліції.
  • знає відомості, що становлять державну таємницю.
  • є керівником юридичних осіб або постійних представництв нерезидентів, які не виконують податкових зобов'язань та мають податковий борг, що перевищує 1 млн. гривень.
  • отримав штраф за порушення, передбачене ч. 7 ст. 184 КУпАП, тимчасово не можуть виїжджати з України зі своєю дитиною протягом року, якщо немає нотаріально посвідченої згоди другого з батьків на такий виїзд
  • уникає виконання рішень суду чи інших органів, яким вони мають щось сплатити чи зробити. Наприклад, коли людина ухиляється від сплати аліментів.
  • має кредитні заборгованості не є проблемою для виїзду за кордон, якщо немає судового рішення про тимчасове обмеження виїзду.

Виїзд за кордон, скріншот

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Що стосується військовозобов'язаних жінок, які не мають документів, що підтверджують наявність відстрочки, їх також можуть не випустити за кордон.

Однак на практиці така норма не діє, оскільки прикордонники не вимагають у жінок надання додаткових документів про військовий облік, а проходження військової служби жінками сьогодні відбувається виключно за їхнім бажанням.

Раніше повідомляли на порталі Знай.ua українцям за кордоном приготуватися? Соціальну допомогу доведеться повернути

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, українцям підказали, як вибратися з "боргової ями" за комуналкою.