Посилення мобілізації відбувається через проблеми з органами місцевого самоврядування, які не виконують свої обов'язки з оповіщення військовозобов'язаних.

Роман Боднар, заступник начальника Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, у своєму інтерв'ю "Західному кур'єру", висловив занепокоєння через бездіяльність та навіть можливий саботаж деяких місцевих органів.

Співробітники ТЦК. Фото: скрін youtube

Він зауважив, що цей процес є вимушеним через недостатню реакцію та виконання відповідальних органів. Боднар підкреслив, що наразі процес мобілізації базується на радянських принципах, що може ускладнити його ефективність та вимагає внесення змін для адаптації до сучасних реалій.

"Зав’язаний на оповіщення через підприємства, територіальні громади. Після децентралізації змінився державний устрій. Посади, які при СРСР призначалися “зверху”, стали виборними. Звідси й почалися головні труднощі в процесі призову. Ті, хто мали б сприяти нам у ході мобілізації, або думають про майбутні вибори, або бояться розправи односельців", – розповів він.

Популярні новини зараз

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

Боднар розповів, що для поповнення частин, які знаходяться на передовій і виконують бойові завдання, Територіальні центри комплектування змушені виходити на вулиці та проводити оповіщення самостійно.

Співробітники ТЦК. Фото: facebook.com/lvivobltck

Це свідчить про те, що існуюча система оповіщення через органи місцевого самоврядування не працює ефективно, і ТЦК доводиться діяти самостійно, щоб забезпечити потреби армії в нових бійцях.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua штрафи - це ще квіточки: у ТЦК розповіли, як покарають за неявку за повісткою

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, штраф 100 тисяч за неявку до ТЦК: у Раді прокоментували "нововведення" щодо мобілізації