Українців під час воєнного стану за потреби можуть бути викликані до військкомату, тобто Територіального Центру Комплектації.

Після отримання повістки не слід відразу збиратися на війну, а слід дізнатися про причину виклику. І тому слід з'явитися у ТЦК і з'ясувати причину. Не завжди повістка означає мобілізацію.

Вручення повісток. Фото: Youtube

У ТЦКСП зазначили, що повістка надсилається для уточнення облікових даних та визначення придатності. А вже потім, залежно від результатів проходження медичної комісії, можливе направлення до військових частин.

Необов'язково це відразу піти і служити. У деяких бойових частинах особи, які перебувають на передовій, фактично жодного разу можуть не брати участь у бойових діях, - зазначив офіцер

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Він зазначив, що викликані можуть доставляти боєприпаси, готувати їжу, розвідувати, адже дуже багато розпоряджень надходить на доукомплектування тилових частин, які забезпечують підрозділи на передовій.

Також повісткою викликають оцінити стан здоров'я військовозобов'язаного, визначивши, чи громадянин підлягає мобілізації і чи має право на відстрочку.

Вручення повісток. Фото: Youtube

Якщо мобілізованого визнають придатним, його відправляють на підготовку до навчальних центрів, оскільки до бойових частин одразу не направляють.

У ТЦК нагадали, що процес вручення повісток — це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Після повісткою можливий заклик військовозобов'язаного людини на військову службу. Це звичайний процес у воюючій країні. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну.

Вручення повісток. Фото: Youtube

Нагадаємо про розмір штрафу за неявку до ТЦК, і як про нього дізнатися: відомий адвокат дав чітку відповідь

Раніше ми повідомляли, кого до армії точно не заберуть: назвали вразливу категорію